Sécurité alimentaire

La salubrité des aliments est la science de la manipulation, de la préparation et de l’entreposage des aliments afin de réduire le risque de maladies d’origine alimentaire. Les aliments contaminés par des bactéries, des virus, des parasites ou des substances chimiques nocives peuvent causer de nombreuses maladies. En Ontario, les cinq types de bactéries qui causent le plus souvent des maladies d’origine alimentaire sont la campylobactérie, la listériose, la salmonelle, l’E. coli et la yersinia.

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Événement

PHO Rounds: How Built and Social Environments Influence Commuters’ Travel Choices

In this PHO Rounds, Drs. Biswas and Prince Ware share results from a recent study examining the influence of both the built (e.g., walkability, cycling infrastructure, air pollution) and social (e.g., degree of marginalization and deprivation) environments on commute mode, including walking and bicycling. Using 2016 Census and environmental data for over two million Canadian workers, they identify four combinations of built and social environments around the areas where Canadians work and live and discuss which of these environments are most supportive in promoting greater population levels of active commuting.

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Santé environnementale et santé au travail

eoh@oahpp.ca

Mis à jour le 30 janv. 2024